VOORWERF

In opdracht van Bureau Marineterrein werken wij een adaptieve aanpak uit voor de Voorwerf. En hebben de rol als opdrachtgever om via testingrepen deze aanpak in gang te zetten voor de komende vijf jaar. Om zo tegelijkertijd te experimenteren, te leren en te werken aan een ontwikkelstrategie voor de Voorwerf. Hieronder nemen we je kort mee in het verhaal van de Voorwerf. Later volgen de testingrepen die wij op dit moment uitwerken.

Locatie
Amsterdam
Opdrachtgever
Bureau Marineterrein
Fasen
Explore - Design
Diensten
Locatieconcept - schetsontwerp - programmering

Welkom op het Marineterrein. Het is een aanrader om de poort aan de Kattenburgerstraat 5 binnen te gaan. Op het Marineterrein naast het Scheepsvaartmuseum is het goed toeven. De marine heeft hier 350 jaar haar thuisbasis gehad. Stukje bij beetje wordt het gebied nu teruggegeven aan de stad.

Je komt terecht tussen de oeroude bomen en aan het historische binnenwater. Hier komen eigentijdse reizigers samen. Gasten van heinde en verre, oud en jong, recreatief en zakelijk.  De pioniers in dit nieuwe gebied. 

Een plek rond het water in het hart van Amsterdam waar techniek en vernieuwing al eeuwenlang samengaan met een drang naar avontuur. Een oase in het centrum van Amsterdam, niet ver van het Centraal Station.

2022
Credits:

Aansturing: Boj van den Berg

Ontwerp: Karlijn Besse – Other Spheres

Ontwerp: Laurens van der Wal – Walden Studio

Ontwerp: Stefanie Tseggai – Other Spheres

Ontwerp: Sebastiaan van Kints – Walden Studio

Hovenier: Hanneke Marseille

Projectleider bouw: Johan van Dijk

Projectleider community: Jacqueline Verheugen

Projectleider buurt: Sophie van Opstal

Opdrachtgever Bureau Marineterrein: Thijs Meijer & Liesbeth Jansen