Over ons

OVER ONS

Welkom bij New Grounds, een landschapstudio aangestuurd door pionierend planoloog Boj van den Berg. We ontdekken, ontwerpen en bouwen - zowel fysiek als programmatisch - landschappen als pioniers in de aanloop naar ambitieuze gebiedsontwikkelingen. Dit doen we vaak in opdracht voor organisaties die een gebied (tijdelijk) beheren, zoals Bureau Marineterrein. Maar ook voor gemeenten, projectontwikkelaars of architecten. Ontdek hier hoe we bouwen aan New Grounds!

Onze werkwijze

1. Ontdekken

Een opdrachtgever deelt een probleem of ambitie voor zijn of haar locatie. Vanaf dit moment start onze ontdekking. We verdiepen ons in de locatie en halen inzichten op bij de belangrijkste partijen uit de omgeving. De ontdekfase leidt tot een concept, een ruwe schets voor de locatie, en een voorstel voor stapsgewijze uitvoering. Dit stelt ons in staat om al tijdens de ontwerpfase actie te ondernemen.

2. Ontwerpen

In deze fase werken we het schetsontwerp uit tot een definitief ontwerp. Naast het nodige reken- en tekenwerk gaan we altijd praktisch aan de slag. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een lokaal product of het uitvoeren van een eerste actie, we steken de handen uit de mouwen. Op deze manier inspireren we de omgeving en geven we op kleine schaal alvast een voorproefje van hoe de uiteindelijke bouwfase eruit zal zien.

3. Bouwen

Onder onze begeleiding wordt het definitieve ontwerp gerealiseerd door ervaren bouwers en hoveniers. Gedurende het bouwproces organiseren we in samenwerking met de lokale gemeenschap diverse activiteiten. Daarnaast maken we afspraken met betrokken partijen over het (tijdelijke) beheer en de exploitatie van de locatie.

Team

Samen ontdekken, ontwerpen en bouwen is de kern van ons werk. Voor elk project stellen we een team samen dat zo lokaal mogelijk is. Bekijk onze projecten om te zien hoe wij dit in de praktijk brengen.