Over ons

OVER ONS

New Grounds is een landschapstudio. Aangestuurd door pionierend planoloog Boj van den Berg. Met veel nieuwsgierigheid ontwikkelen we ambitieuze plekken. Hierbij betrekken we ondernemende koplopers en de directe omgeving. Lees hier meer over onze werkwijze.

Onze werkwijze

1. Ontdekken

Een opdrachtgever komt met een probleem of ambitie voor zijn of haar plek. Vanaf dit moment start onze ontdekking. We verdiepen ons in het huidige landschap van de plek. Halen inzichten op bij de belangrijkste partijen uit de omgeving. De ontdekfase resulteert in een locatieconcept en schetsontwerp. En een voorstel voor stapsgewijze uitvoering.

2. Ontwerpen

In deze fase werken we het schetsontwerp uit tot een definitief landschapsontwerp. Naast het reken- en tekenwerk steken we altijd onze handen uit de mouwen. We ontwikkelen een lokaal product of verzorgen een eerste aanplant. Hierdoor enthousiasmeren we de omgeving en tonen in het klein hoe de bouwfase eruit komt te zien.

3. Bouwen

Het definitief landschapsontwerp wordt onder onze begeleiding gerealiseerd door professionele bouwers en hoveniers. Tijdens het bouwproces verzorgen we een programmering in samenwerking met de directe omgeving. En maken we met betrokken partijen afspraken over het (tijdelijke) beheer en exploitatie van de betreffende plek.

Team

Ontdekken, ontwerpen en bouwen doe je samen. Bij aanvang van ieder project stellen we een zo lokaal mogelijk projectteam samen. Dagelijks werken wij in een klein team aangestuurd door Boj van den Berg. Bekijk onze projecten en lees per project welk team aan de slag is.