Urban Greeners

Stichting Urban Greeners is in 2014 opgericht door Boj van den Berg. Met ondersteuning van Erwin Steur, Valery Mak, Marieke Kitzen en Rens Spanjaard. Vanuit de missie dat steden groener moeten. En de kans om met jonge ondernemers mee te bouwen in diverse vormen mee aan de Floriade Expo 2022. Tot en met de Floriade wordt Urban Greeners structureel gesteund door de Nederlandse Tuinbouwraad, gemeente Almere en Triodos Foundation.

Locatie
Floriadeterrein Almere
Opdrachtgever
Urban Greeners - Floriade 2022
Fasen
Explore - Design - Build
Diensten
Locatieconcept - schetsontwerp - productontwikkeling - definitief ontwerp - realisatie van ontwerp - curator - programmering

Dit project heeft tot nu toe geresulteerd in een door Koen Kaljee ontworpen en gebouwd drijvend kantoor van lokale en biobased materialen. Met dit project wilden wij laten zien hoe je in het klein de Floriade Expo 2022 in het groot zou kunnen bouwen. De Drijfveer is te boeken als vergaderlocatie op het Floriadeterrein. Boek hier.

Ook hebben we een tal van producten gelanceerd met start-ups zoals een energiedrank van Japanse duizendknoop, saus van processierups en is er op dit moment een biobased LP in de maak.

Om een eiland van 4 hectare op het Floriadeterrein in te richten en deze jonge ondernemers een podium te bieden organiseerden we diverse evenementen en festivals op het Floriadeterein. Zoals het GROW Festival, New Grounds Festival en een zomerprogrammering via het concept Eilandbaas.

Tijdens de Floriade Expo 2022 organiseren we een reportersprogramma in samenwerking met de jongeren van Finish Your Breakfast uit Almere Centrum.

2014-2022
Credits:

Aansturing: Boj van den Berg

Zakelijk aanvoerder: Erwin Steur

Curatrice look & feel: Valery Mak

Coördinatie start-ups: Simone Schoutens en Linda Vermaat

Projectleider Floriade BV: Sandra van Beers

Meer informatie op www.urbangreeners.com