Vergroening Tramkade

In het hart van de mengfabriek hebben we de eerste ‘Green Splash’ tegen de muur geslagen. Dit is het startschot voor de vergroening van de Tramkade in Den Bosch. Het werk was onderdeel van de tentoonstelling RE_NATURE van 8 t/m 31 oktober 2021.

Locatie
Tramkade - Den Bosch
Opdrachtgever
RE_NATURE - Den Bosch
Fasen
Explore
Diensten
Locatieconcept - schetsontwerp – productontwikkeling

Op dit moment werken wij samen met Buro Kade aan het concept & schetsontwerp voor de vergroening van de Tramkade. Vanwege de vervuilde grond in het gebied is het nu niet mogelijk om de bodem te bewerken. Daarvoor is eerst een sanering nodig. De staalconstructie biedt daarom de kans om, vooraf aan herontwikkeling van de Tramkade, een landschap op hoogte te laten groeien. 

The Green Splash is in het midden van het terrein geïnstalleerd en beplant met klimplanten. Deze planten banen zich al een eerste weg langs de staalconstructie.

De bol heeft een diameter van 50cm en is beplant met een spannende mix van klimplanten (klimop en wingerd), blauwe regen, varens en de passieplant. Vanuit de bol zijn groene draden naar de staalconstructie gespannen waarlangs de planten kunnen groeien. 

The Green Splash is onze eerste klap voor vergroening van de staalconstructie die dwars door het gebied loopt.

Bij de herontwikkeling van dit gebied is het doel dat deze begroeide staalconstructie de iconische groenstructuur van dit gebied wordt.

2021
Credits:

Aansturing & concept: Boj van den Berg

Productontwikkeling: Vincent Renon

Ontwerp vergroening Tramkade: Michael Bol – Buro Kade

Ondersteuning productie: Tom Jaspers

Artistic director RE_NATURE: Imke Ruigrok

Ontwikkeling Tramkade: Kirsti Pol