Schietbaan

De uitdaging voor ons is om een herontwerp te maken van de kop van het Marineterrein inclusief de voormalige schietbaan. Dit project doen we samen met de ontwerpers van Walden Studio. En realiseren we nu stapsgewijs in samenwerking met de lokale community. Hiervoor hebben we het locatieconcept ‘doorschieten’ bedacht. Op dit moment werken we aan het definitieve ontwerp voor de ‘high line’ over de schietbaan.

Locatie
Marineterrein Amsterdam
Opdrachtgever
Bureau Marineterrein
Fasen
Explore - Design - Build
Diensten
Locatieconcept - schetsontwerp - definitief ontwerp - productontwikkeling - realisatie van ontwerp

Tijdens de ontdekfase hebben freerunster Wendy Ruijfrok, skater Robin Hayford en hardloper Nias Buisman de locatie sportief bezocht. Ontwerpers Laurens en Sebastiaan hebben hun bewegingen geanalyseerd en meegenomen in het ontwerp.

Onze eerste ideeschets van de Kop van het Marineterrein. Dit is een samenvatting van de gesprekken die we hebben gevoerd met de community op het Marineterrein.

De eerste actie die wij gerealiseerd hebben is de aanplant van de seizoensgevel. Ontworpen in samenwerking met hovenier Hanneke Marseille. Achter een pergola constructie zijn vier lagen klimplanten aangeplant die straks ieder seizoen de gevel in bloei zetten.

Het plein aan de kop is herontworpen met een theatertrap waar je tussen de fluweelbomen geniet van wat er op het plein gebeurt. Alle tegels zijn hergebruikt.

2020-2021
Credits:

Aansturing: Boj van den Berg

Ontwerp: Laurens van der Wal – Walden Studio

Ontwerp: Sebastiaan van Kints – Walden Studio

Tekenwerk: Douwe Strating – Clubhuis

Promovideo: Joep Knevel – FRSHMN

Locatieonderzoek: Tula Zandvliet

Hovenier: Hanneke Marseille

Aannemer: Ron Vlaar

Projectleider bouw: Johan van Dijk

Projectleider community: Luca Aarden

Opdrachtgever Bureau Marineterrein: Thijs Meijer